A linképítés stratégiája – 2. rész

Milyen ráfordítást igényel és mennyi linkre van szükségünk? Mennyi link szükséges ahhoz, hogy elérjük a kívánatos pozíciót? Ezt nem lehet megjósolni. Láttam már olyat is, hogy egyetlen link elegendő volt. Néha száznál is több kell. Sőt, némely kulcsszavaknál még annál is sokkal több szükséges.

Tűzzön ki egy célt – “havonta 10 új link a következő oldalra domain.xy/en-oldalam.html” – és igyekezzen el is érni ezt a célt. Előbb-utóbb menni fog.

Ne hagyja abba a linkgyűjtést, ha elérte a célpozícióját. A következő jelentkező már bizonyosan azon dolgozik, hogy kiszorítsa Önt onnan. Egy kis előny soha sem árt.

Milyen ráfordítást igényel?

Alapvetően érvényes: a linkek felépítése nem nehéz, de időigényes. 100 link megszerzése akár több heti teljes idejű munkába kerülhet – különösen, ha még nincs az alapismeretek birtokában.

Az alábbi szövegben különböző “linkszerzési módszerek” listáját találja. Ha kikereste belőle az Önnek megfelelőt, jobban meg tudja becsülni a szükséges ráfordítást is.

Hogy érdemes-e az idejét erre fordítania, azt csak Ön tudja eldönteni. Ha a munkaigény túlnő a lehetőségein, segítségül hívhat egy ügynökséget is. A “linképítés” kezdetektől fogva egyik alapszolgáltatása a keresőoptimalizálást kínáló szolgáltatóknak. (A várható költségekről az alábbi cikkünk alapján kaphat betekintést “Mibe kerül a keresőoptimalizálás?“)

Adni, hogy kaphassunk

  • Építsd fel a kapcsolatot a potenciális link-adóval.
  • Kínálj fel valami hasznosat, ami közelebb segíti saját céljaihoz a link-adót.
  • Kínálj fel valami értékeset, aminek a link-adó örül.

“Adni, hogy kaphassunk” – ez az elv vezérfonalként húzódik végig a linkek felépítésének minden technikáján.

Ha egyszerűen “benyomja” valahová a linkjét vagy az első ajánlatkérésre kommentár nélkül mindjárt linket “koldul”, az Linkspam-nek minősül. Először is törlik a linkjét, másodszor pedig akaratán kívül reflektorfénybe kerülhet, ha célba veszik az oldal bloggerei.

Soha ne csak egyszerűen linket kérjen vagy cserét ajánljon. Kapcsolatot kell létesíteni, és ez azt is jelentheti, hogy esetleg csak a második, harmadik, sőt negyedik e-mail után kér valóban linket. Gyakran azonban nem is kell már linkkérelmezőként fellépnie, mert időközben valami hasznos dolgot elintéz a másik web-mesternek: ír egy cikket, amely remekül illene az ő honlapjukra, – és egy linkért felajánlja neki. Van valami ajándékoznivalója? Az is remek! Vagy nagyszerű helyesíró és felkínálja a szövegek korrektúrázását? Kéz kezet most!

Használja a környezetét

Barátok, ismerősök, rokonok, partnerek
Ezek a kapcsolatok már léteznek – személyes ismeretségi körét egyszerűen megkérdezheti a linkelésről. De ezt meg is kell tenni!

Gyártók, szállítók, ügyfelek, megbízók
Használja az üzleti kapcsolatait, ha vannak. Például írhat/telefonálhat minden ügyfelének, és kérhet tőlük linket. Talán van valami ösztönző ötlete is (Incentive) – például egy külön bónusz a következő rendeléshez vagy valami apró, praktikus ajándék. Ha pedig egyébként nem is épít fel további linkeket az Online-Shop-jához: legalább a gyártók linkjeit szerezze be.

Üzleti kapcsolatok fejlesztése és használata
Építse és fejlessze üzleti kapcsolatait az ágazat más cégeivel, akik nem közvetlen konkurensei. Azután oldjon meg valami problémát új partnerei számára – például egy hasznos cikk formájában, amelyet az ő látogatóiknak szán.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.