Blog-od népszerűsítésének 10 legjobb módszere

A blogok az internet marketing egy igen népszerű kivitelezési módja – könnyű az elindításuk és karbantartásuk, és egyben egy ingyenes módszer termékek és ötletek tartalommal ellátott reklámozásához. A blogok különösen kedveltek, mivel az olvasók részt vehetnek a piaci szegmensről folyó beszélgetésekben és formailag nem annyira kötöttek, mint az kereskedelmi vagy egyéb weboldalak. Amint felépült a blogja, el kell kezdeni annak reklámozását hogy egyre nagyobb látogatóforgalmat generáljunk a blogra – és most ne menjünk bele abba, hogy milyen tartalom legyen a blogon (impozáns, érdekes és informatív cikkek/közlemény, amelyek lekötik az olvasót és dialógusok alakulnak ki), viszont áttekintjük azt a 10 módszert, amellyel reklámozhatjuk blogunkat és nagyobb látogatói forgalmat szerezhetünk, amire ugye szükségünk van.

1. Social bookmarking oldalak
Az olyan oldalak, mint a Digg és a Del.icio.us forgalmat generálnak és azonnal a blogunkra irányítják át azt. Ezek használata viszonylag egyszerű (egészen addig, amig nem magunkra szavazunk) – hozzunk létre egy ingyenes profilt, készítsünk egy leírást ill. tag-eket és adjuk meg a blogunk címét és voila! – Egy figyelemfelkeltő főcímekkel és leírásokkal hamar generálhatunk forgalmat a blogunkra.

2. Fórumok látogatása
A mi piaci szegmensünkről szóló fórumok látogatása majdnem olyan régi téma, mint maga az internet – viszont működik és ingyenes. Vegyünk részt ezeken a fórumokon releváns (figyelemfelkeltő) információkkal, amelyekből kiderül, miről is szól a blogunk. Egy nagyszerű aláírás, mely tartalmaz egy linket a blogunkra – ennyi a lényeg.

3. Ingyenes eBook-ok
Ingyenes eBook-ok írása és publikálása szintén hozhat traffic-ot weboldalunkra. eBook-unk legyen figyelemfelkeltő, jól megfogalmazott és tele hasznos információkkal (ezek nélkül senki sem látogat el a blogunkra, hisz azt gondolja majd, nincs tényleges mondanivalónk).

4. Csatlakozzunk csoportokhoz, klubokhoz
Nézzünk körül az MSN, Yahoo és Google groups-ok között és keressünk olyanokat, amelyek illenek a mi területünkhöz. Ne spam-eljük tele ezeket – élvezzük a társalgásokat és merüljünk el ezekben.

5. Video it
Készítsünk egy videot (vagy bízzunk meg ezzel valakit) és tegyük közzé valamelyik igen népszerű videomegosztó oldalon (mint pl. YouTube) és szerezzünk innen érkező látogatói forgalmat az oldalunkra. Nem titok, hogy a videomegosztó oldalak rettentően népszerűek, népszerűségük pedig napról napra növekszik – tehát vegyük fel a feladataink közé, készítsünk egy impozáns videot és szerezzünk nagyobb forgalmat a blogunknak.

6. Frissítsünk rendszeresen
Blogunk rendszeres frissítése nagyon fontos. Blogunkat folyamatosan kell frissítenünk releváns és érdekes információval, melyek aztán további információk beáramlásához vezetnek. Ezzel látogatóink újra és újra vissza fognak térni.

7. Blog directories
Ez egyszerű – iratkozzunk fel blogunkkal un. blog könyvtárakba back link-ekért.

8. Really simple Syndication
Az RSS feeds szintén rendkívül népszerű, segítségével a lojális olvasóink mindig tudni fogják, mikor frissítettük blogunkat (ami ugye gyakran és rendszeresen történik). Elég egyszerű oldalunk RSS-képessé tétele melynek segítségével olvasóink megtudhatják, mikor tettünk közzé további információkat az őket érdeklő témában.

9. RSS directories
Ne feledjük, most hogy már „szindikáltuk” blogunkat, iratkozzunk fel RSS directories-okba is.

10. SEO-zd a blog-odat
Optimalizálnunk kell blogunkat Keywords-ökkel (kulcsszavakkal) a H1 Tag-ekben, a Headlinesban (címsorokban) és a teljes blogon megtalálható Hyperlink-ekben.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.