Egyszerű intézkedések a blog-optimalizálásra

A Search Engine Journal érdekes cikket közölt olyan tippekkel, amelyek segítségével akár tisztességben megőszült családapák és családanyák is optimalizálhatnak blogokat. Hogy ők valóban megteszik-e, azt most inkább hagyjuk. Mindenesetre némely tipp olyannyira érdekes, hogy joggal tart számot arra, hogy mi is ismertessük.

1. A kulcsszógazdag Anchor-szöveges blogbejegyzések közötti keresztlinkelés segít a blog olvasóinak, hogy további érdekes írásokat találhassanak a kedvenc témájukban, ezáltal pedig megismerjék és értékeljék az adott blogot. Erre legjobb egy Plugin-t használni, amely automatikusan jelenít meg rokon bejegyzéseket.

2. Optimalizálja az oldal címét kézi úton, ahelyett, hogy ezt egyszerűen automatikusan generáltatná a cikk címéből. A cégnév vagy a blog neve mindenképpen legyen ott a cím végén, hacsak nem vehetjük alapul azt, hogy annyira ismert, hogy úgyis folytonosan keresik. Ezen kívül a címnek olyan érdekesnek és sokatmondónak kell lennie, hogy megszólítsa mind az olvasókat, mind a keresőmotorokat.

3. Készítsen oldaltérképet, amelyet a keresőmotorok használni tudnak. Mindenegyes RSS-Feed-kategóriához legyen saját oldaltérkép, amelyet megad a robots.txt-fájlban vagy közvetlenül hozza a keresők tudomására.

4. Az ügyvezető is blogol? Nagyszerű. Hiszen ezáltal a blogot a vállalkozás szócsövének fogják tekinteni. Különösen egy kisebb vállalkozás vagy családi üzem esetében növeli ez a hitelességet és az ügyfelek jó közérzetét.

5. Az olvasókkal való interakciók fontosak és hasznosak. Tehát válaszoljon meg kérdéseket, linkeljen jó oldalakra és reagáljon hamar és komolyan a kommentárokra.

6 Aki először indít egy piaci-résben, egy körülhatárolt területen sokkal gyorsabban szerezhet magának jó nevet, mert kevesebb konkurenciától kell tartania, mint egy igen széles témakörben

7. Van az Ön blogjában olyan korábbi bejegyzés, amely nagy figyelmet és sok backlink-et kapott, de tartalmilag átdolgozásra szorul? Akkor egyszerűen írja át a régi bejegyzést, hogy profitáljon a backlink-ekből.

8. Mindenegyes blogbejegyzést csak egy kategóriába soroljunk be. Még ha gyakran nehezünkre esik is egyetlen kategória mellett dönteni – ezáltal mégis elkerülhetjük a kettős tartalmak következtében felmerülő problémákat és megkönnyítjük a keresők számára, hogy egy kategóriára koncentráljanak.

9. Jó, ha a blog a fő-Domain egyik mappájában van. Így a Link-Power összegyűjthető a fő-Domainen. Az olyan 50 Domainből álló mini-hálózatoknak pedig, amelyeken kevés és rossz a tartalom, ennek fejében viszont igen intenzíven linkeltek – már úgyis befellegzett.

10. Egy bloggal egy flash- vagy képoldalt is felsegíthetünk a találati listákra. A blog-bejegyzésekből linkelhetünk ezekre a flash- vagy képoldalakra, amelyek így újabb látogatókhoz jutnak.

Tehát, blogra felkészülni – kész – rajt! Ha tudjuk, hogyan működik, nem is olyan nagyon nehéz, igaz?

Share

Hozzászólás nem lehetséges.