Fejlesztői & SEO Pluginok a Firefox böngészőhöz

Fejlesztői & SEO Pluginok a Firefox böngészőhöz. Következzék egy lista a Firefox Plugin-okról a Web-Developer és a SEO számára:

SEO for Firefox
A keresési eredmények oldalain (SERPs) az egyes megtalált oldalakhoz további információkat is közöl a Pagerank-ről, indikált oldalakról, DMOZ bejegyzésről, befutó linkekről stb. mindezt sok különféle keresőgépből, katalógusból és közösségi hálózatból is.

ColorZilla
Kibővített pipetta, ColorPicker, színpaletta, oldal-zoom és más eszközök a weboldalakon talált információk megjelenítéséhez.

DownThemAll!
A Firefox tömeges letöltéseket vezérlő eszköze.

Firebug
A mindenre-megoldás csomag a Webfejlesztő számára. Ez a Plugin többek között tartalmaz egy Javascript-Debugger-t valamint annak lehetőségét, hogy HTML-forrásszöveget közvetlenül átalakítsunk a Firefox-ban és az eredményt on-the-fly megnézhessük.

YSlow
A Firebug kibővítése weboldalak optimalizálásához.

Live HTTP Headers
Külön ablakban mutatja az aktuális weboldal HTTP-Header-ét.
Így pl. könnyen ellenőrizhetjük, nincs-e hiba egy továbbításban.

MeasureIt
Ezzel a kis eszközzel megmérhetjük a honlap-elemek magasságát és szélességét.

Screen grab!
Egyszerű Screenshot-ok készítése honlapokról. Elmenthetjük vele a képernyőn látható területet, az egész weblapot vagy egy egyedi honlap-területet grafikus fájlként vagy a vágólapra.

SearchStatus
Mutatja az aktuális Pagerank-et és Alexa-Rank-et a Firefox státuszlécében.
Kiegészítésként különféle SEO-eszközök is rendelkezésünkre állnak.

SEOpen
Egy további eszközsorban különféle eszközöket kínál a keresőoptimalizáláshoz (SEO).

SeoQuake
Gyorsnézet a Serp’-ek paramétereiről (Search-Engine-Result-Page) eszközsorként vagy közvetlenül a Browser-ablakba integrálva.

ShowIP
Mutatja az aktuális weboldal IP-címét a státuszlécben. Ezen felül lekérdezhetünk különféle Web-szolgáltatásokat (pl. Whois vagy Netcraft). Ráadásul lehetőségünk van rá, hogy az IP-címet kimásoljuk a vágólapra. Eredetileg ez a Plugin ipv6ident néven volt ismert.

User Agent Switcher
Hozzáad egy menüt és egy szközsort a Firefox-hoz, amelyek lehetővé teszik a Useragent gyors átkapcsolását. Néhány Standard-Useragent mellett sajátokat is létrehozhatunk.

Web Developer
Hozzáad a Firefox-hoz egy menüt és egy eszközsort különféle Web-Development eszközökkel.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.