Newsletter – Szerezzünk E-mail-címeket

12 mód, hogyan jussunk több e-mail-címhez. A leghatékonyabban saját honlapunkon (weboldal) keresztül gyűjthetünk címeket. Aki bizonyos weboldalakat látogat, azt érdekli az adott téma. Íme 12 tipp ahhoz, hogyan tudja a weboldala iránt érdeklődő látogatóit arra indítani, hogy megadják az E-Mail címüket.

 1. Közvetlenül a nyitóloldalon hívja fel a látogatók figyelmét, hogy E-mailben kérjen információkat.
 2. Hozzon fel egy hasznossági szempontot érvként, miért érdemes a látogatónak megadnia az E-mail címét. Használjon képeket, hogy szemléltesse, milyen előnyökhöz jut a Newsletter (hírlevél) címzettje másokkal szemben.
 3. Csak az E-mail cím megadását kérje. Ezzel elkerülhető a terjedelmes kérdőívek láttán ébredő önkéntelen visszahőkölés. További információkat, mint pl. név, megszólítás, csak a közvetlenül ezután megjelenő megerősítő oldalon kérjen. Csak olyan adatokat kérjen, amelyekre valóban szüksége van. Tájékoztassa a felhasználót, mi haszna abból, hogy megadja az adatait.
 4. Garantálja a megbízhatóságot: utaljon rá, hogy a Newsletter (hírlevél) bármikor kényelmesen lemondható. Hangsúlyozza, hogy az adatokat nem fogja harmadik félnek továbbadni.
 5. Legyen átlátható, közölje, milyen gyakorisággal és milyen tartalommal jelenik meg a Newsletter (hírlevél).
 6. Ébresszen kíváncsiságot, mutasson archívumot a legutóbbi kiküldött hírlevekkel.
 7. Webes megjelenésének mindegyik oldalán hívja fel a látogatók figyelmét a hírlevél megrendelésére.
 8. Használjon kitöltendő címmezőt vizuális felhívásként a hírlevél megrendelésére. Küszöbölje ki a keresőablakkal való összetéveszthetőséget: írja be a mezőbe “e-mail cím beírása” vagy “az Ön e-mail címe”.
 9. Ösztönözze az E-mail cím megadását: kínáljon fel letöltéseket (Downloads), zenét, elektronikus könyveket (eBooks) vagy mobil csengőhangokat.
 10. Kerülje a további bejelölnivalókat.
 11. Mondja meg egészen világosan, hogy a hírlevelet csak akkor küldik, ha az ügyfél rákattint a visszaigazoló e-mailben küldött megerősítő linkre.
 12. Nem kedvelt, de hatékony: a hírlevél előfizetésére – korlátozott ideig – egy Popup-ablakkal hívja fel a látogatók figyelmét.
Share

Hozzászólás nem lehetséges.