SEO-Insider-News

Semmilyen kását nem esznek olyan forrón, ahogyan főzik. Igaz ez a keresőoptimalizálásra vonatkozó tudásra is. Rand Fishkin számol be egy kerekasztal beszélgetés eredményeiről, amely a Google, a Yahoo! és a Microsoft keresőmotor-mérnökei között zajlott az SMX East-en. 6 Lessons from the Search Engineers at SMX East Jó kérdések és kitűnő válaszok számos témában, amelyekről a SEO-világában még nemrégiben is élénk vita folyt.

Session-ID-k az URL-ben
A keresőmotorok fel tudják ismerni a Session-ID-kat, hogy ha azok SESSID vagy SESSIONID szavakkal kezdődnek. Nem világos azonban, hogy az olyan azonos törzsű URL-t, amelynek létezik egy Session-ID-s és egy másik, anélküli változata, azt többszörösen is figyelembe veszik-e a keresők. Épp ezért az URL-ekben célszerű lemondani a Session-ID-kről. Ha elkerülhetetlen, akkor tanácsos 301-átirányítást alkalmazni.

Affiliákra mutató linkek
Ha jó, releváns és megbízható oldalak ajánlásra érdemes affiliákra linkelnek, akkor ezeket a linkeket a keresőmotorok figyelembe veszik. Ez még akkor is így van, ha a linkelő oldal nofollow vagy hasonlók beépítésével igyekszik mérsékelni a link súlyát.

Spam
A spam kivételes esetekben még pozitív hatású is lehet. Ez nem szándékolt, így a keresőmotorok kérik mindazokat, akik saját oldalukon negatív hatását észlelik a spam-nek, hogy ezt jelentsék.

A linkek még mindig fontosak
A linkek még mindig nagyon fontosak a keresőkben elfoglalt pozíció szempontjából. Bár nem a linkek jelentik az egyetlen tényezőt, de egyértelműen fontosabbak a cím-tag-nél. Nincs olyan jel, amely arra utalna, hogy a jövőben a linkek jelentősége csökkenne vagy azok helyét valami más foglalná el.

Ne becsüljük alá az oldaltérképeket
Egy portálnak nem kell minden lapját felvenni az oldaltérképbe, hanem csak a valóban fontosakat. A Yahoo! ugyanis az oldalak jelentőségét az oldaltérképeken méri fel. Ha az oldalüzemeltetők tartják magukat ehhez a szabályhoz, akkor egyre inkább ezt teszik majd a keresőmotorok is.
Az oldaltérképben Az a legrövidebb URLmelyet szeretnék beindexeltetni a keresőkkel, az mindenképpen kerüljön bele az oldaltérképbe. Ezen keresztül aztán a keresőmotorok meg tudják különböztetni a duplikátokat is.

A keresőmotorok jutalmazzák azokat az oldalakat, amelyek használnak oldaltérképet. Ez felismerhető a magasabb látogatószámon is.

A Page Rank-ra gyakorolt befolyás tesztelése
Hasznos lehet a nofollow alkalmazása a linkek erejének szabályozására az oldalakon vagy azokon belül, ez azonban nem áll túl magasan a SEO-k prioritási listáján. Itt kísérletezni kell, hogy kideríthessük, melyik fajta linkelés hoz hasznot. Ugyanis nem minden esetben jelentkezik haszon.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.