SEO = marketing

SEO = marketing. Ezen laposnak tűnő kijelentés a megértésén bukik el a legtöbb SEO-tevékenység.

A keresőoptimalizálás marketing, mert …

Piacképes termék nélkül minden optimalizálás értelmetlen. Az MFA honlapok (Made For Adsense) kivételével végső soron például a látvány és a használhatóság (Usability) a döntő az értékesítési cél elérése szempontjából.

A célcsoport elemzése nélkül nem jöhet létre értékesíthető termék – hacsak a véletlen nem akarja, és itt a lottóhoz kevés ráfordítás szükséges.

A célcsoport kívánságainak és igényeinek ismerete nélkül nem végezhető a célcsoportnak megfelelő kulcsszókészlet-összeállítás. A sikeres SEO-tevékenység érdekében legalább a világhálón el kell végezni egy piackutatást.

A célcsoport keresési magatartásának elemzése nélkül rosszabb esetben akár olyan látogatói Traffic is előfordulhat, amely csak költségeket okoz, de Lead-hez nem vezet. A kulcsszóelemzésnek meg kell találnia a megszabott büdzsébe passzoló leghatékonyabb Key-eket.

A SEO-tevékenység célcsoportja az ember. Egy jó SEO arra is gondol, hogyan jelenítik meg a keresőmotorok a keresési eredményeket: Title, Description és NoFollow-Tag.

Az olyan érdeklődőket, akiket a keresők vezetnek el az oldalra, azonnal meg kell fogni. Ebben segítenek a legfontosabb Key-ekhez kapcsolódó speciális Landingpage-ek.

Már a LinkBuilding (linképítés) során ügyelhetünk minőségi látogatói-Traffic létrehozására azáltal, hogy a linkeket a célcsoport számára érdekes projektekben helyezzük el.

A szakszerűtlenül végzett SEO a hirdető vállalkozás image-károsodásához vezethet – ahogy minden más Offline-Marketing-tevékenység is.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.