Adwords-kampányok helyes alkalmazása

Az Online-marketing egyre kedveltebb. A Google Adwords bizonyosan hozzájárult ehhez. A Google Textads által lehetséges kontextus-érzékeny reklámokat megjelentetni mind a Google keresőoldalán, mind a Google-hálózat számtalan partneroldalán.

Alábbiakban olvashatnak néhányat az Adwords-kampányok során elkövetett leggyakoribb hibák közül, amelyeket lehetőség szerint igyekezzünk elkerülni:

1. Kattintási díjak
Gyakori próbálkozás, hogy igen magas kattintási díjjal igyekeznek elfoglalni az első helyet. Soha ne feledkezzen meg arról, hogy a világháló felhasználóinak nem szokása az első keresőkérdésnél vagy az első keresési eredményre kattintani. Vizsgálatok kimutatták, hogy a legjobb költség-haszon arányt a 3. helyezés hozza.

2. Geo-Targeting
Próbálja meg elérni a környezetében élő potenciális ügyfeleit. Lehetőség szerint használjon helymeghatározást is tartalmazó kulcsszavakat, hogy minél közelebb jusson a célpiacához. (pl. Webdesign Budapest).

3. Általános kulcsszavak
Ha sok általános kulcsszót használ, az erőteljesen megnöveli a költségeit. Olyan irányba alakítsa át a kulcsszólistáját, hogy csak olyan fogalmakat alkalmazzon, amelyeknek egyrészt viszonylag kevés a konkurenciája, másrészt azonban mégis elég gyakran keresik őket.

4. Unalmas szöveg
A Textads-eit ne úgy alakítsa, mint a nagy többség, illetve mint a konkurencia, Ön legyen más. Engedje szabadjára a kreativitását. Kerülje azonban az olyan ígéreteket, amelyeket nem tud majd betartani.

5. Releváns céloldalak
Ha Adword-öt alkalmaz, jó, ha egy olyan céloldalra mutat a linkje, amely megfelel a hirdetésnek. Az érdeklődő a kattintás után szeretne valóban megfelelő információkat lelni. Ha a link az adott portál főoldalára mutat, az csak bosszantja a potenciális ügyfeleket.

6. Kulcsszavak a hirdetési szövegben
Integrálja a kulcsszavát a hirdetés címébe és a leírásba. Ügyeljen viszont hirdetése tiszta és világos kialakítására. Az érdeklődők azonnal megérthessék, mit várhatnak Öntől.

7. Hirdetés-tracking
A kulcsszó-kampanyát folyamatosan tartsa szemmel. Ez legegyszerűbben a Google-Analytics által működik. Ez a szoftver integrálva van az Adwords-Account-jába.

8. Azonos kattintási díjak a Content-hálózatra
Az Adwords segítségével lehetősége van arra, hogy a hirdetéseit ne csak a Google keresőoldalain helyezze el, hanem a számtalan Google-partneroldalon is. Ez gyakran speciális érdeklődésű oldalakat jelent (Special-Interest-oldalak). Itt feltétlenül más kattintási díjakat határozzon meg, a fölösleges többletköltségek elkerülése érdekében.

9. Ingyenes ajánlatok
Ne próbálja az érdeklődőket ingyenesnek látszó ajánlatokkal lépre csalni. Ha nincs ténylegesen ingyenes ajánlata, akkor ezáltal csak irreleváns forgalmat és haszontalan költségeket generál.

10. Terméke vagy szolgáltatása egyedisége
Feltétlenül igyekezzen megmutatni az ajánlata egyediségét. Mi különbözteti meg Önt a konkurenciától? Keressen kulcsszavakat, amelyek alátámasztják ezt az egyediséget.

11. Tesztkampányok
Mielőtt valóban elindítja a kampányait, szervezzen tesztkampányt. Itt fontos, hogy különböző kulcsszavakkal és szövegtervezetekkel dolgozzon a kampányok eredményességének összehasonlíthatósága érdekében. Azután a legjobb kattintási rátát felmutató kampány(oka)t érdemes felépíteni.

12. Targeting-opciók a kulcsszavakhoz
Lehetősége van a kampányai hirdetését kulcsszó-opciókkal specifikálni. Ezáltal válik lehetővé, hogy csak akkor jelenjen meg a kampány, ha az érdeklődő bead egy bizonyos kereső-kifejezést. Például csak akkor, ha a “Webdesign Budapest” szókapcsolatot adja be. Akkor a „Budapest Webdesign“ beadásánál nem jelenik meg a hirdetés. Ezáltal még célratörőbben alkalmazhatja a kampányát. Bővebbet e témáról az Adwords-Webseite oldalon talál.

13. Cég- vagy márkanevek
Használja a cég- vagy márkanevét a hirdetési szövegben.

Ha az említett pontokat szem előtt tartja, annak jobb kattintási rátákban és ezáltal sikeresebb kampányokban kell lecsapódnia. Online-reklámja hatékonyságának érezhetően növekednie kell.

Ezenfelül részletes információkat kaphat az előnyökről és lehetőségekről az Adwords-honlapon. Ha kérdései merülnek fel a kampánymenedzseléssel kapcsolatosan, természetesen mi is örömmel állunk rendelkezésére.

Share
Címkék:

Hozzászólás nem lehetséges.