Linkek gyűjtése, méghozzá hatékonyan

Sok út vezet a linkhez: oldalaink bejegyzése web-jegyzékekbe, link-Baiting, cikkek írása és még jó néhány. Mindez szép és jó, imitt-amott hoz is valamit, de ha Ön a linkek felépítésénél úgymond turbóra akar kapcsolni, érdemes megszívlelnie a következő 7 tippet:

Építsen fel egy korai jelzőrendszert: derítse ki, kik a legfontosabb bloggerek az Ön piaci szegmensében. A bloggerek gyakran korábban felismerik a trendeket, és gyorsabban reagálnak, mint a többi média. Először a bloggereket tájékoztassa az újdonságairól és kínáljon fel nekik tartalmakat linkkel.

Legyen türelmes a linképítés során. Ez jókora munka és nem mindig megy terv szerint. Álljon hozzá úgy, mint Henry Ford: “Semmi sem nehéz, ha azt kis feladatokra osztja fel az ember.” Még ha csábítónak tűnik is 500 linket venni egy kisebb összegért, akkor se tegye.

Használja a Cross-Channel Marketing-et. A tavalyi év slágere az továbbra is aktuális marad. Használjon minden marketing-csatornát, online és offline. Építsen be minden személyes és automatikusan generált E-Mailjébe linkeket, és írja be az internet-címét minden katalógusba. Gondoskodjon róla, hogy jól látható legyen a célcsoportja számára, pl. lokális portálokon elhelyezett értékelésekkel is.

Tartalom kicsinyes háború helyett:
Hogyan győzheti meg a megfelelő embereket, hogy linkeljenek az Ön oldalára – anélkül, hogy úgy tűnne, hogy Ön kérte őket erre? A jó tartalmak maguktól vonzzák a linkeket. Próbálkozzon a következő lehetőségekkel:

  • Ne cikkjegyzékekbe tegye bejegyzéseit, hanem építsen fel a saját oldalán egy könyvtárat a cikkeiből
  • Készítsen blogot, amelyet legalább hetente háromszor aktualizál. Hívjon meg párat a fontos bloggerek közül és linkeljen rájuk.
  • Írjon glosszáriumot az ágazata számára és dobja piacra a médiában.
  • Kínálja fel a termékei ingyenes tesztelését.
  • Fényképezze le a termékeit vagy azt, amije még van és építsen fel egy fotókönyvtárat. Engedje meg mindenkinek, hogy használja a fotóit, amennyiben a beépített linket változatlanul hagyja.

Legyen szerző egy ismert weblapon, amely éppen szerzőt keres az Ön speciális témájában. Az újságírók 99%-a a világhálón kutat és ott ellenőrzi az információit. Ha Ön ott egy ismert oldalon szakértőként jelenik meg, azzal növeli a saját honlapja ismertségét is, elhelyezhet linkeket, és interjúkat fognak kérni Öntől.

Növelje a hatósugarát a Digg-en túl és keressen olyan, az Ön piaci szegmensébe tartozó oldalakat, amelyek jól látogatottak. Ott helyezze el a linkjeit és a sajtóközleméyneit. Fordítsa le a cikkeit és adja át más országbeli “Digg-Clone”-oknak is.

Használjon mindent, amije van. Ha folyamatosan új munkatársakat vesz fel, kialakíthat egy Online-állásközpontot. Lépjen kapcsolatba egyetemi állásközvetítőkkel, és egy sajtóközleménnyel győzzön meg szakmai kamarákat és szövetségeket, hogy linkeljenek az Ön oldalára. Üzletének minden részlete szolgáltathat új tartalmat és felhasználhatja azokat.

Könnyebb ugyan újra meg újra azt csinálni, amit mindig is csináltunk. De ez nem visz előre. Próbáljon ki új lehetőségeket, és ezáltal építse hatékonyan a linkjeit.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.