Az online-marketingnek egyedinek, individuálisnak kell lennie

Az online-marketing és a keresőoptimalizálás terén egyre nő a szolgáltatók serege. És egyre több ügynökség foglal el piaci réseket, ahol ő “az X ágazat keresőoptimalizálási specialistájának” mutatkozhat. Némely vállalkozás még komplett honlap-platformokat és Content Management rendszereket is kínál ügyfeleinek.

Meglepő módon ezek az ügynökségek még sikeresek is. Szeretném tudni, vajon miért fizetnek vállalkozások csúcsárakat olyasmiért, ami pontosan ugyanolyan, mint a piacon kapható többi termékek?

Invesztáljon az ÖN internetes marketingjébe
Az internetes marketing intézkedéseinek individuálisnak és az Ön vállalkozása céljaihoz illeszkedőnek kell lenniük. Hiszen az Ön üzlete különbözik a többi ágazattól – miért kellene tehát Önnek ugyanazokért a termékekért és szolgáltatásokért fizetnie? Hogyan tud kiemelkedni a tömegből, ha ugyanolyan a honlapja, ugyanolyan marketing-intézkedéseket tesz és ugyanazokra a rendszerekre épít? Az ÖN internetes marketingjének egyedinek kell lennie. Természetesen egy speciális ügynökség segíthet Önnek, de a házi feladatát Önnek kell elvégeznie és elsősorban meg kell néznie, milyen oldalakat épített fel eddig az adott ügynökség illetve mit csinált eddig az internetes marketing terén. A túl sok hasonlóság nem jó!

A kész sablonokra alapozott optimalizálás halálos!
Akármilyen keményen hangzik is ez a cím, mégis igaznak bizonyult. Sok piaci résre alapozott vállalkozás nem tesz mást, mint betölti az Ön cégnevét és néhány alapvető információt egy-két sablonba. Ezek a sablonok határozzák meg azután az oldalak címét, a navigációs struktúrát, a Meta-Tag-okat stb. Persze a sablonoknak megvannak az előnyei is. Ha például Ön egy kétezerféle terméket forgalmazó online-üzletet működtet, akkor célszerű olyan optimalizált sablont használnia, amellyel minden termékoldal optimalizálható.

A kisebb honlapok (száznál kevesebb oldal) esetében a SEO-sablonok alkalmatlanok. Sőt inkább kontraproduktívak. Mi haszna Önnek egy online-ügynökségből, amely még arra sem szán időt, hogy száz oldalt optimalizáljon Önnek?

Kívánja meg az egyediséget
Az ilyen piaci résre alapozott vállalkozások sokszor olyan keresőfogalmakat igyekeznek Önre ráerőltetni, amelyek szerintük az Ön ágazatában a legjobbak. Ez ugyan még igaz is lehet, de mindenképp kérdezzen rá az érvekre, amelyekre ezt a kijelentésüket alapozzák. Az Ön keresőfogalmai az Ön iránt érdeklődőket tükrözzék és azt, ami az ön ágazatában jól megy. A piaci résre alapozott ügynökségek ismernek fogalmakat és eszközöket (Tools), de a fogalmak kiválasztásánál figyelembe kell venni az Ön javaslatait.

A folyamat elejétől kezdve és gyakran kapcsolódjon be
Ne hagyja az ügynökségére a siker mérésére szolgáló adatok meghatározását. Az egyedi, individuális internetes marketing nem préselhető sablonokba. A keresőoptimalizálás nem konfekcióáru és nem függetleníthető az Ön befolyásától. Tehát kezdettől fogva és gyakran kapcsolódjon be, hogy megértse, amit az ügynöksége az ÖN üzletének sikere érdekében tesz. Túl sok vállalkozás adja ki a pénzét olyan marketing-rendszerekre és optimalizálásokra, amelyek kevés hasznot hoznak.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.