Keresőoptimalizálás kisvállalkozások számára

Aki eredményesen akar vezetni egy kisvállalkozást, annak keményen kell dolgoznia. És aki már dolgozott együtt a keresőoptimalizálás terén mind kicsi mind nagy vállalkozásokkal, az nyilván észrevett némi különbséget.

Mi a szép a kisvállalkozások számára végzett keresőoptimalizálásban?

  1. A kisvállalkozások tulajdonosainak általában igen kevés az idejük, tehát a mi időnket sem pazarolják. Ha elindítottak egy keresőoptimalizálási projektet, akkor jól megfontoltan vetik be az energiáikat és koncentrációjukat.
  2. Pénzügyi szempontból természetesen nem akarják az ablakon kiszórni a pénzüket. Mi ebben a jó? Hogy az értékekre és eredményekre koncentrálnak. Ha egy beruházásból, mindegy, hogy az 500 vagy 5000 €-os, ki lehet hozni a 3-, 5- vagy 10-szeresét, akkor egy életre szóló ügyfelet nyertünk. Ez tovább is vezet a 3. ponthoz…
  3. A kis vállalkozások lojális ügyfelek. Ha elégedettek és a keresőoptimalizálás sikeres, ők akkor is ügyfelek maradnak, ha a cégük székhelyét odébb költöztetik néhányszáz kilométerrel.
  4. A kisvállalkozások tulajdonosai gyorsak. Nagy vállalkozásoknál gyakran hetekbe telhet, amíg egyetlen linket megváltoztatnak. A kisvállalkozások gyorsabban válaszolnak és reagálnak ajánlatokra, úgyhogy a projekt sikere egyszerűbben mérhető.
  5. Kisvállalkozásokkal egyszerűbb dolgozni, mert nincsenek végtelen hierarchiaszintek. Ha a marketing-vezetővel beszélünk, akkor jó az esélye, hogy közvetlenül a cégtulajdonostól kap döntési hatáskört. Nincsenek bizottságok, értekezletek és várakozási idők.
  6. A kisvállalkozások képesek élni a lehetőségekkel. Ha a vezetőség nem tartozik elszámolási kötelezettséggel a részvényesek felé és a sajtó nem követi minden lépésüket árgus szemekkel, az nagyobb szabadságot élvezhet. Így a keresőoptimalizálás sok örömet jelenthet, különösen, ha a Social Media Marketing felé megy. A tapasztalatok szerint a kisvállalkozások tulajdonosai sokkal inkább hajlandóak új dolgokat kipróbálni, amikor pl. linkbait-ről és virales marketing-ről van szó.
  7. A kisvállalkozások jobban elkötelezik magukat a keresőoptimalizálás mellett. Ha nő a forgalom 25%-kal, vagy a konverzió 10%-kal, akkor ennek erősebb a hatása a célok elérésére, sőt akár egy kisvállalkozás túlélésére, mint egy nagy konszernre. Lehet, hogy így a kisvállalkozásnak mégsem kell elbocsátania egy munkatársát, esetleg még egy újabbat is felvehet és növekedhet. Mert a keresőoptimalizálás sikere sok kisvállalkozás számára nagy változást jelent.
Share

Hozzászólás nem lehetséges.