Mondjon le a keresőoptimalizáló ügynökségekről!

Időnként kicsit kiélezettebben kell bemutatnunk a dolgokat, hogy érthetőek legyenek. Pontosan ezt tette a Search Engine Journal a keresőoptimalizáló (SEO) ügynökségekkel való együttműködés tekintetében. Persze azért elég különös, hogy pont egy SEO-ügynökség írjon ilyen cikket. De egyszerűen vannak olyan esetek, amikor egy vállalkozásnak egyszerűen nincs szüksége SEO-ügynökségre.

Az ügynökség szemszögéből persze nehéz lehet egy megbízást visszautasítani. Néha azonban ez a jobb választás, minthogy a jövőben egy halom bosszúságot okozzunk magunknak. Egyszerűen vannak honlapok és emberek, akik jobban boldogulnak keresőoptimalizáló ügynökség nélkül. A legtöbbjükre ráillenek az alábbi jellemzők:

Mindent azonnal akarnak
Az e kategóriába tartozó emberek és vállalkozások tudják, hogy kicsodák. Azonban a White-Hat-módszer szerinti keresőoptimalizálás időt igényel, kézi munkát és türelmet. Ezt egyszerűen meg kell érteni. Aki pedig nem érti meg, annak nem érdemes SEO-ügynökséget megbíznia. Számos olyan piaci szereplő van, akik azonnali eredményeket ígérnek, hogy ezzel megszerezzék a megbízást. De a keresőoptimalizálás terén nem létezik varázslat, boszorkányság. A komoly ügynökségek inkább lemondanak az irreális elvárásokat támasztó ügyfelekről.

Ezt én magam is meg tudom csinálni
Hiábavaló fáradozás, ha valakit meg akarunk győzni arról, hogy a kívánt eredményt nem tudja maga elérni, anélkül hogy szembekerüljünk vele. Ha pedig mégis lehetséges lenne, akkor sem éri meg. Azok, akik évek óta maguk üzemeltetik a honlapjukat, ezt még éveken át így szeretnék folytatni. Némelyüknek nem is a keresési eredmények fontosak. Vannak, akik egyszerűen élvezik, hogy egyes egyedül harcolnak a konkurencia ellen. Másoknak pedig az az élmény, hogy taposnak az egójukon.

Nem tudok dönteni
Amikor valaki megbíz egy SEO-ügynökséget, bizonyos kockázatot is vállal, bíznia kell az ügynökségben. A megbízás során gyakran a cég teljes honlapját is rá kell bíznia egy ügynökségre, akinek a munkatársait nem is ismerik személyesen. Ez nagy bizalmi előleg. Ha egy vállalkozás megkeres egy SEO-ügynökséget és ilyesmit mond: “évek óta keresünk egy megfelelő ügynökséget”, akkor jó, ha a megszólított ügynökség ezt figyelmeztető jelnek tekinti. Bizonyosan van valamennyi érdeklődés, hiszen különben nem lépett volna kapcsolatba a vállalkozás az ügynökséggel, de utóbbi ne tolja magát túlzottan az előtérbe. Ha egy vállalkozás többéves keresés után még nem talált SEO-ügynökséget, aligha fog most hirtelen másképp dönteni.

A lista természetesen nem teljes. Mivel egyre több szolgáltató tolong a keresőoptimalizálás piacán, egy ügynökség sok időt takaríthat meg azzal, ha olyan érdeklődőkkel, akiktől nem nagyon várható megrendelés, azokkal nem foglalkozik túl sokáig. Más oldalról nézve: azok a személyek vagy cégek, akikre a fenti kritériumok igazak, maguk is időt takaríthatnak meg azzal, ha beismerik önmaguk előtt, hogy igazából nem is akarnak megbízni egy SEO-ügynökséget.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.