Social Media Marketing (SMM) és Social Media optimalizálás (SMO)

Ezt a két új fogalmat és rövidítést nagyjából egy éve használják. Jelen cikkünk abban szeretne segíteni, hogy ne csak definiálni tudjuk az SMM és SMO fogalmát, hanem mindjárt tudjuk is, hogyan lehetünk ezen ágazatokban sikeresek. A Social Media Marketing (SMM) magába foglal minden olyan intézkedést, amelyeket Off-Site, tehát a saját internetes megjelenésen kívül foganatosítunk. A Social Media optimalizálás (SMO) ezzel szemben a saját internet-megjelenést optimalizálja a nevezett szociális média számára.

Ha azt szeretné, hogy a felhasználók az Ön internetes megjelenését a Social-Media-szolgálatok között helyezzék el, akkor amennyire csak lehet, könnyítse meg nekik a munkát. Ezt például elérheti az oldalain a design vagy a használhatóság javításával. Egészen szembetűnőek természetesen azok az ikonok, amelyeken keresztül az Ön oldalait könyvjelzőkkel láthatják el a Digg, Mr. Wong, delicous és minden más oldalon. Mindez a Social Media optimalizálás (SMO) témakörbe tartozik.

A Social Media Marketing keretében Ön tartalmakat és híreket hoz létre és oszt szét a Social Media-szolgálatokban való ajánlásokon keresztül. Jó hozzászólásokat könyvjelzővel láthat el a Digg-en vagy beállíthat egy videót a YouTube-on vagy a hasonló szolgáltatóknál. Ha bekapcsolódik egy közösségbe, amelyben az ügyfelei is mozognak, akkor ez is az SMM egyik lépése.

Készítse fel az internetes megjelenését a Social-Media-szolgálatokra!

Oldalakat felépíteni, feltölteni, aztán kész – ilyen ma már nincs. Ha azt akarja, hogy hallják Önt a világhálón, akkor hangra van szüksége. Erre legjobban egy bloggal tehet szert. Így gyorsan és egyszerűen aktualizálhatja a honlapját és a felhasználói RSS-Feed útján lehívhatják a tartalmakat.

Tegye egyszerűvé a felhasználók számára az Ön tartalmainak továbbterjesztését és cserébe kínáljon fel nekik Del.icious, Digg és Email-Ikonokat az oldalán. Ezeket persze nem fogja minden látogató használni, de minél jobbak a tartalmai és minél hasznosabbak a szolgáltatásai, annál nagyobb ennek a valószínűség.

Ne csak a honlapjának szövegére gondoljon, hanem videókra, podcast-okra, audió- és pdf-fájlokra. Ezeket ugyanis be lehet tenni speciális platformokra (pl. Scribd, Doktus, YouTube stb.) és akkor az egész világon rendelkezésre állnak.

A Social Media Marketing játékszabályai

Jutalmazza a beérkező linkeket: tegyen fel backlinket, keresse fel azt az oldalt, amelynek a linket köszönheti és írjon kommentárt a blogba, tagg-elje vagy lássa el könyvjelzővel az adott oldalt.

Kínáljon hasznos tartalmakat: kínáljon tehát jó minőségű, értékes tartalmakat az oldalain, úgy hogy az emberek visszatérjenek oda, mert Önnél találják a legjobb tartalmakat egy bizonyos témában. Ez akkor is érvényes, ha ezek a tevékenységek nem hoznak Önnek közvetlen anyagi hasznot vagy ha a versenytársaihoz linkel.

Jutalmazza a felhasználóit: jutalmazza azokat a felhasználókat is, akik az Ön honlapjának tartalmait aktívan továbbterjesztik vagy kommentálják. Írjon ki versenyt vagy küldjön nekik elismerő e-mailt. Örülni fognak, hogy Ön észreveszi őket és értékeli az akcióikat.

Vegyen részt benne Ön is: ha tudni szeretné, milyen nagy öröm másoknak, ha valamelyik Top-honlapon „szocializálódhatnak”, akkor tegye meg Ön is. Írjon kommenteket a piaci területét érintő blogokba, és buzdítsa az eszmecseréket releváns fórumokon és közösségekben.

Találja ki, hogyan tudja megszólítani a célcsoportját: bizonyosodjon meg arról, hogy ismeri a célcsoportját. Természetesen nagyszerű lenne, ha például minden látogató az Ön hitelszámító eszközét használná, de természetesen reálisan kell felmérnünk az esélyeket.

Hozzon létre tartalmakat: de ne egyszerűen valamilyen tartalmat, hanem különlegeset vagy egyedit. Ez minden ágazatban lehetséges. Hogy mely tartalmakat terjesztik tovább, az egy másik kérdés, de aki meg sem próbálja, az nem fogja megtapasztalni a hatást.

Legyen autentikus: ne próbáljon olyan valaki lenni, aki nem Ön és ne állítson semmi olyat, ami nem igaz. A nyíltságot akceptálják és megbecsülik, a túlzott marketinget azonban nem mindenütt látják szívesen és nem csak az Ön hírét rontja, hanem a vállalkozásáét is.

Maradjon a földön: ne veszítse el a fejét, ha a Digg-en a startoldalon találja magát vagy sok linket kap. Gondoljon azokra is, akik ide feljuttatták és mondjon érte köszönetet.

Próbálkozzon valami újjal: A Social-Media-világ folyamatosan változik. Ne hagyatkozzon tehát kizárólag arra, hogy valaki elmeséli Önnek, hogyan is működik, hanem Ön is kísérletezzen valami újjal. Így megállapíthatja, mi a valós helyzet és a csúcson marad.

Fejlesszen ki saját stratégiát: dolgozza ki, mik a céljai a Social Media-ban, méghozzá a linkek, a konverzió és a forgalom tekintetében.

Gondosan válassza meg a taktikáját: a Social Media területén az emberek 1%-a hoz létre tartalmakat, 9% gazdagítja ezeket a tartalmakat és 90% fogyasztja. Derítse ki, melyik módszer hozza a legjobb eredményt és próbálja meg reprodukálni a sikeres receptet.

Váljon közösségi taggá: a Social-Media-szolgálatoknál az a fontos, hogy a honlapokon egy közösség tagjai legyünk. Ne csak arra használja a Digg, Mr. Wong és más hasonló oldalakat, hogy linkeket és forgalmat generáljon, hanem tényleg vegyen részt benne, legyen részese a közösségnek.

Ne manipulálja az eredményeket: a Social Media inkább Pull mint Push Marketing, mivel nem tukmálhatja rá az információkat a felhasználókra. Ne hozzon létre külön oldalakat, amelyeken a saját történeteit értékeli vagy saját kérdéseit válaszolja meg, csak hogy több pontot szerezzen.

Share

Egy hozzászólás
Hozzászólok »

  1. [...] Abból indulok ki, hogy különösen a Social Media optimalizálás jelentősége fog megnövekedni. Aki (még) nem tud mit kezdeni ezzel a fogalommal, annak ajánlom figyelmébe a következő blogbejegyzéseket: “A legfontosabbak a Social Media Marketingről” és “Social Media Marketing (SMM) és Social Media optimalizálás SMO. [...]