Stratégiai gondolkodás és keresőoptimalizálás

A stratégiai gondolkodás keresett képesség a kereső-marketingben, hiszen itt nem csupán egyes intézkedések alkalmazásáról van szó, hanem egy összkép kialakításáról. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet a keresőmarketing stratégiai módszeréhez.

1. Kérdőjelezze meg a status quo-t: merészkedjen el a határokig. Még ha ma sikeres is, akkor se pihenjen a babérjain. Az oldalai optimalizálása és a linkek felépítése hoznak bizonyos sikert. De a stratégiában gondolkodó keresőmarketinges időnként kockázatot is vállal és üdvözli a változásokat.

2. Használja ki a változtatásban rejlő erőt: A keresőmarketingben csak egyvalami biztos: a folytonos átalakulás. Ezt szívlelje meg online-stratégiája kialakításakor. Minden ágazat élenjáró stratégiai gondolkodói tudomásul veszik a változásokat és igyekeznek profitálni azokból. Egy sikeres, stratégiában gondolkodó keresőmarketingesnek meg kell előlegeznie a változásokat, tervezni a váltást és készen állni némi kockázat vállalására is.

3. A keresőmotorok helyett a felhasználókra koncentráljon: az internetes megjelenését a felhasználók számára alakítsa ki, ne a keresőmotoroknak, embereknek írja a szövegeit, ne keresőgépeknek és ne toldjon be kulcsszavakat csak a keresőmotorok kedvéért. Írjon természetes, folyamatos szöveget, hiszen végső soron a felhasználó hozza a forgalmat online (vagy offline), nem pedig a keresőmotorok.

4. Különböztesse meg a rövid távú megoldásokat és a hosszú távú stratégiát: némely megoldások ugyan gyorsan hatnak, de időben korlátozottan. Egy stratégiában gondolkodó keresőmarketinges tud olyan témákat felkutatni, amelyek hosszú távon biztosítják a sikert, és idejekorán felismerhetővé teszik az ügyfelek jövőbeni igényeit és az azokból fakadó követelményeket a honlapra vonatkozólag.

5. Tartós jobbításra törekedjen: a stratégiában gondolkodó keresőmarketingesnek van víziója és mindig megpróbál tanulni a sikerekből és hibákból. A kulcsszavak gyűjtésekor a hagyományos kulcsszó-értékelés helyett inkább Feedback-mechanizmust érdemes alkalmazni, hogy az ágazatban kedvelt “Buzzword”-öket gyűjtsük össze, amelyeket a felhasználók az Ön ügyfeleinek termékei vagy megoldásai utáni kereséskor használnak. Aki érti a felhasználó nyelvét, az lépésről lépésre jobbítja a további keresőszó elemzéseit.

6. Bátran legyen más: a kitaposott ösvényekről való letérés a gondolkodásban nagyon sikeres lehet. Az innovatív és stratégiában gondolkodó keresőmarketinges kész valóban új ötletek kipróbálására.

7. Először figyeljen oda, füleljen, azután cselekedjen: Hallgasson az ügyfeleire és hallgassa meg őket, ha egy speciális témáról gondolkodnak. Értse meg a problémáikat és vizsgálja meg, miért nem oldja meg ezeket a gondokat az aktuális “megoldás”. A stratégiai gondolkodás nem mindig egyszerű és egyáltalán nem is kell annak lennie. Ha odafigyel az ügyfeleire, fontos szempontokat és kapaszkodókat kap a hatékony online-stratégia tervezéséhez.

Nagy az igény az innovációra és a stratégiai gondolkodásra. Legyen tehát kreatív, innovatív és legyen víziója.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.