A Google végre kibökte, hogy mennyi is az annyi

Több oka is van annak, hogy a Google internetes reklámbevétele miért nagyságrendekkel nagyobb a versenytársainál. Először is, a Google keresőjét nagyságrendekkel többen használják, mint bármelyik másikat. Másodszor pedig sokkal pontosabban kapcsolja a kulcsszavas keresésekhez a célzott internetes hirdetéseket. Továbbá pedig messze a legmagasabb számú hirdetőt tudhatja maga mögött, amely szám folyamatosan emelkedik.

A Google eddig csupán annyit volt hajlandó elárulni a hirdetőinek számosságáról, hogy az több százezerre tehető. Úgy néz ki, akarva vagy akaratlanul, de jóval elsaccolták magukat. Az amerikai tőzsdefelügyelet ugyanis felszólította a Google-t a pontos adatok közlésére és kiderült, hogy 1 millió hirdetője volt 2007-ben. És a keresőben reklámozók száma az elmúlt időszakban rendkívül gyorsan nőtt, egyes adatok szerint évente megduplázódott.

Szakértők szerint ez a szám jelenleg a másfél milliót is eléri. “A több hirdető megsokszorozza a cég bevételeit. A kulcsszavak utáni kereséshez kapcsolódó hirdetések díját árverésen döntik el, ezért aztán a nagyobb ügyfélszám növeli a cég árait is”- nyilatkozta Ben Schachter elemző, aki szerint az internetes hirdetések piaca még sokáig növekedni fog.

A hirdetők pontos száma, azért most derült ki, mert a Google felmentést kért a tőzsdefelügyelettől néhány, a befektetőkre vonatkozó szabály alól. A kötelezően kitöltendő formanyomtatvány az Associated Press hírügynökség birtokába jutott, akik pedig a beadvány egyes részleteit nyilvánosságra is hozták. “Annyira kevés megbízható adat áll rendelkezésre a Google tevékenységéről, hogy a befektetők ki vannak éhezve minden olyan információra, ami segíthet megérteni a cég működését.”- állítja Schachter.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.