Hyves: Domain-ek PR büntetésének ellenőrzése

Egyelőre még lehetőségünk van megvizsgálni Domain címeinket, hogy sújtja-e a Google büntetés, legalább is a PageRank büntetés szempontjából. Ha ellenőrizni szeretnénk egy Domain-t, egyszerűen csak egy “hyves.”-ot kell írnunk egy tetszés szerinti URL elé és máris megjelenik a PR0, PR4 vagy PR7, ami aztán a következőt jelenti:

PR 7 – nincs büntetés alatt
PR 4 – Domain büntetve van
PR 0 – a Domain teljesen ki lett zárva

Például:
hyves.domain.tld -> PR7 = nincs büntetés alatt
hyves.domain.tld -> PR4 = Domain büntetve van
hyves.domain.tld -> PR0 = Domain teljesen ki lett zárva

(tld=top level domain)

Tehát ti hazai SEO-k, gyorsan ellenőrizzétek a Domaineket, amíg még működik ez a lehetőség. Amúgy hamarosan biztosan megszületik majd egy teljes lista, ami után már unalmas lesz. Kíváncsiak vagyunk ki lesz az első, aki először ellenőriz egy millió Domain-t az Alexáról majd prezentálja azok kiértékelését, vagy mikor kerülnek először értékesítve az első linkek egy PR7-es http://hyves.domain.tld aldomainről… Azért valószínű, hogy a Google viszonylag hamar be fogja tömni ezt a rést. Jelenleg ez egy Google bug-nak tűnik, mivel a “cache:http://hyves.domain.tld” lekérdezés a www.hyves.nl -ot adja céloldalként, azaz egy tükrözött PageRank-et.

[Update 2009.01.21] Nos ez gyors volt, a Google időközben kijavította a bug-ot, már nem él annak a lehetősége, hogy a fenti aldomain segítségével felfedjük a PageRank leértékeléseket. Még éppen hogy frissíteni tudtuk azon, közel 2800 Domain adatait, amelyekre ez vonatkozik – a Google meglepően szorgalmas volt az elmúlt pár évben.

Share
Címkék: ,

Hozzászólás nem lehetséges.