Kreatív ötletek a linképítéshez

Eltekintve a Page Rank körüli vitától a linkek felépítése változatlanul érdekes és fontos. Ezért álljon itt egy kis gondolatébresztő, bízva abban, hogy ezzel további ötletekre sarkalljuk az Ön fantáziáját is. Merras már írt a témában, ezzel közkinccsé téve egy értékes listát, mi ezt próbáltuk kiegészíteni.

Adjon a lehető legtöbbet: Designerként írhat bejegyzéseket a WordPress-, TYPO3-, Joomla-, Drupal- vagy más jó CMS-megoldásokhoz. Ha programozó, rendelkezésre bocsáthat egy Firefox Plugin-t vagy alkalmazásokat Facebook-ra vagy iPhone-ra. Egész sereg Open Source Skript és alkalmazás létezik, amelyekre ráírhatja a nevét. Létezik rengeteg Plugin a Firefox-ra, de elgondolkodott már Plugin-okról Thunderbird-re, vTiger-re vagy SugarCRM-re? Biztosan megérnek egy gondolatot az Add-On-ok is a Feedburner-re, Del.icio.us-ra vagy API-Widgets-re.

Készítsen vendégbejegyzéseket más blogokban vagy fórumokon az Ön részterületén belül: ha tehát Ön szakértő egy bizonyos területen, összefoghat másokkal. Ez minden résztvevő számára szinergiát kínál. Ilyen lehet például egy szakértői-hálózat vagy blog, amelyhez lehetőleg minél több tartalommal hozzájárul. Kutasson egyszerűen a környezetében – a hálózatépítés (Networking) e téren gyakran idézett kulcsszó!

Foglalja össze a történeteket, amelyek legelöl állnak a Social Bookmarking szolgálatoknál: írjon ezekről a blogjában, publikáljon negyedévenként újra átdolgozott verziókat és gondoljon az eredeti szerzőre is. A Wikipedia jó forrása az olyan cikkeknek, amelyeket beállíthat az ember a Social Bookmarking oldalakra. Csak fűzzön hozzá egy kis virtuális Social Media tartalmat, és máris értékes, komoly tartalmat hozott létre.

Az ügyfelek értékeléseinek trükkje az amazon-nál (linkek és forgalom): írjon minden ágazatába vágó könyvhöz ügyfélértékelést. Készítsen egy “magamról”-oldalt az e-mail-címével vagy egy utalással: “a MarketingGuru.com webmestere”. Ha a könyv az eladási listákon jó helyezést ér el, igen gyakran fogják olvasni a kommentárját.

Használja az eBay-t a forgalom generálására: árverezzen el valami hasznos holmit, ami szolgálja az Ön oldalát. Legyen az egy ajándékutalvány, egy termékminta, egy tippgyűjtemény vagy bármi más. Következő lépésként a látogatóknak meg kell találniuk az Ön aukcióját. Ebben fogadja meg az eBay marketing-cikkeinek tanácsait.

Alkalmazzon online-hirdetéseket másokkal együttműködve: milyen lenne, ha a linkjeit hírlevelekkel való együttműködés útján építené vagy azáltal, hogy közreműködik hírlevelek és blogok előfizető-gyűjtésében?

Váljon szakértővé: írjon hozzászólásokat a szakterületéről, például a Yahoo Experts-nél.

Működtessen ingyenes “rádió”-reklámot, online: az URL-je alatt naponta egyszer vagy többször is teljesítsen zenekéréseket. Ma már számtalan internetes adó van, amelyeknél kívánhat egy dalt az öndomainje.com munkatársainak.

Használja a PR-részleget vagy ügynökséget:
minden nagyobb vállalkozásnak van PR-részlege, amely használja a világhálót a vállalkozásról szóló pozitív (vagy negatív) beszámolók közzétételére és külön sajtóoldalakat alakítottak ki a honlapjukon belül. Akinek a célcsoportját nagy, ismert vállalkozások jelentik, az forgalmat és linkeket is generálhat azáltal, hogy könyvekről vagy termékekről értékelési lehetőséget kínál az oldalán. A gyártók szívesen helyeznek el linket pozitív értékelésekre.

Nevettesse meg az embereket: engedje szabadjára a kreativitását, dolgozzon ki ötleteket és koncepciókat vidám és/vagy kaján videókra, amelyeket különböző videó-platformokon közzétehet. Ha semmi nem jut eszébe vagy nincs rá ideje, ma már léteznek ilyen virtuális-marketingre specializálódott ügynökségek is.

Írjon tesztbeszámolókat: Ha van kedvenc szoftvere, kedvenc terméke vagy szolgáltatója, akkor az illető nyilván örömmel veszi az Ön beszámolóját az oldalain és linkel az Ön oldalára. Ez a módszer nem csak termékértékeléseknél működik, hanem olyan oldalaknál is, amelyek az Ön látogatói számára is jó szakmai tartalmat kínálnak.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.