Piwik Connector webanalitika

Aki a Google Analytics-et használja, de a jövőben nem „ezüsttálcán” szeretné áthordani az adatait a Mountain View-ba, annak talán érdekes alternatíva lehet a következő.

A Piwik-kel startvonalra állt egy új elemző-tool, amely néhány hónap alatt valóban komoly tényezővé fejlődhet a web-elemzés terén. Áprilisban jött ki az első béta-verzió. A Piwik a phpMyVisits utóda és nyílt forráskódú eszközként (Open-Source-Tool) elérhető lesz a GPL-licensz alatt. A Javascript-Snippet-tel összekötött eszköz használatához PHP 5.1 és MySQL szükséges.

Némelyek talán már használják is a Piwik-et a honlapok elemzésénél? A Piwik már most lehetővé teszi Plugin-ek és Connector-ok alkalmazását, amit többek között a Piwik Connector is használ. Ez a tool az Adobe AIR-re épül, és ezzel gyors be- és áttekintést ad a statisztikákról.

Piwik Connector

Az Online-Demo alapján szerezhetünk némi benyomást a Piwik-ről. Nagyon jónak találom az átlátható AJAX-felületet, amellyel az egyes ablakokat egyedileg helyezhetjük el Drag & Drop módszerrel.

Ezt az eszközt mindenesetre érdemes szemmel tartani.

Share

Egy hozzászólás
Hozzászólok »

  1. Jó alternatívának tűnik, de AdWords adatokat csak a GA tud importálni, így a hirdetőknek még mindig ez tűnik a legjobb választásnak. Vagy legalábbis 2. alternatívának. Elsődlegesnek mindenképpen olyat választanék ami nem JS-et használ, hanem apache logokat. pl AwStat.