Hogyan történik az Inhouse SEO – I. rész

Ellentétben a szabad SEO-kkal vagy SEO ügynökségekkel az Inhouse SEO fix alkalmazottat jelent a vállalatnál, aki csak a cég honlapjait kezeli. Azonban ez nem egy irodát jelent íróasztallal, könyvespolccal és számítógépekkel. Aki ugyanis inhouse, azaz házon belül van, annak tartania kell magát a belső irányelvekhez és már az Onpage-optimalizálást szolgáló legegyszerűbb honlap-módosítások ügyében is tárgyalnia kell az informatikusokkal, a design és a szerkesztőség képviselőivel, majd természetesen az egészre megszerezni a Corporate-Design bizottság áldását.

A tárgyalási készség, prezentációs képesség és mérhető sikerek fontosabbak ebben az ágazatban, mint naponta néhány link elhelyezése vagy egy sor profil (Account) létrehozása Social Bookmarking szolgáltatóknál.

Milyen tulajdonságokat kívánjunk meg tehát egy Inhouse SEO-tól? Milyen képességekkel rendelkezzen? Ez az útmutató speciálisan olyan cégeknek szól, akik azt fontolgatják, hogy házon belül hajtanak végre keresőoptimalizálási kampányt, de a potenciális állásra pályázók is megtudhatják innen, mi vár rájuk.

I. A probléma

Nem léteznek SEO-szabványok, nincs ilyen végzettség, és alig akad Must-Have képességek. A keresőoptimalizálás legnagyobb részt Learning-by-Doing és valóban új felismerésekre csak hosszadalmas Próba és tévedés módszerekkel jut az ember.

Az mindegy, hogy marketing téren szerezte az ember a végzettségét, képzett szakinformatikus vagy nyelvekkel és hasznosíthatósággal foglalkozott: végső soron mindezen területekről szüksége lesz készségekre, és aki sikeres akar lenni (Inhouse) SEO-ként, annak alkalmazkodnia kell.

II. A megoldás

Annak érdekében, hogy elkerüljük a melléfogást egy SEO alkalmazásba vételénél, szükség van egy részletes állásinterjúra (ahogy bármilyen más szakember esetében is). Ha személyzetisként fel szeretne készülni erre, (többek között) a következő pontokat érdemes szem előtt tartania:

III. A szakértő

Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy egy jó SEO nem éppen olcsó. Bár van sok önjelölt keresőoptimalizáló, akik örülnek napi 150 Dollar-nak (AdSense), de ilyen valakit alkalmazni egyenértékű lenne azzal a kísérlettel, hogy költözőmadarak rajzási viselkedésének modern felderítő eszközökre való adaptálási lehetőségeit egy tudós helyett egy hobbi-galambásszal vizsgáltatnánk. Persze, ha a pénz nem számít, semmi nem szól az ellen, hogy megfelelő fizetésért egy profit hozzunk a fedélzetre. Ez esetben azonban mindenképp kérnék referenciákat, és intenzíven foglalkoznék is ezekkel.

A újonc
Másik alternatíva egy saját keresőoptimalizálási szakértő felnevelése. Őt felvehetjük kifejezetten erre a feladatkörre, vagy toborozhatunk a PR, informatika vagy marketing részleg soraiból.

Mindkét típusnál (akár profi, akár saját nevelésű jelölt) állandóan tudatában kell lennünk a kockázatnak: bármikor eltűnhet, hogy saját projektjeinek szentelje magát. Erről bővebben később.

Hogyan történik az Inhouse SEO – Part II

Share

Hozzászólás nem lehetséges.