Néhány tablettát, hogy sí Twitter profi!

A rövid üzenet szolgáltatás Twitter gyorsan nő. Villám gyorsan és egyszerűen érdekes hír lesz továbbítani. A keresőmotorok most kelljen Tweets. Még a rangsor Twitter fontos. Német vállalatok különféle megközelítéseket kezelésében Twitter. A 26 legsikeresebb üzleti profilok elemezték a tanulmány “Twitter stratégiák a német cégek.” a rövid változata a tanulmány egy ingyenes PDF.

Aki meg akarja tartani a kapcsolatot a piaccal, hogy a vállalat ki kell dolgoznia saját stratégiáját foglalkozó Twitter. Mivel a felhasználók már régóta aktív ezen egyszerű verzió a szociális weben. Annak beállításához, hogy csak 140 karakter hosszú üzenetek és a vállalatok számára releváns. PR, értékesítési és ügyfélszolgálati, az új médium lehet használni. Itt vannak a legfontosabb lépéseket a Twitter stratégiáját.

Twitter: vissza a saját nevét

Ki az interneten túl későn érkezett, a domain nevet hozzá. A Domainregisztráció egy akadály. Ha a Twitter lefoglalhatja a nevet néhány kattintással: Négy teljes mezők – kész. Regisztráljon most a cég neve.
Nézd

Most látod, hogy más cég használja Twitter a maguk számára. A talkabout.de a legaktívabbak. Feküdj le – ha azt szeretnénk használ álnevet – egy Twitter fiókot, kövesse az érintett felek az Ön számára. A későbbiekben változtatni a nevét is, vagy hozzon létre egy új profilt. Minden egyes új profil, szükség van a saját e-mail címét.

Senki sem kényszerít, az utat a Twitter magát. Ki volt csiripeltek bármilyen témában, látod, ha megnézed search.twitter.com egy kulcsszót. Készíts magadnak egy képet, amit a saját TWI

Adjuk cél

Mit szeretne elérni vele, hogy Ön aktív Twitter? Szeretné, hogy csak ott lenni, vagy növelni a tartományt? Szeretne új ügyfeleket, vagy pedig a meglévő beszélgetést? Használ Twitter mint forgalmazási csatornát, vagy nem érti a közönség jobban?

Dell sikerült felépíteni egy fan club annak Outlet. A Telecom kezeli ügyfélszolgálat a Twitter. Otto megpróbálja megérteni, hogy az ügyfelek jobban. Legalábbis, ha kell végezniük piackutatás minden esetben. Az USA-ban, twitter sok ügyfél, ha kérdése van, vagy megjegyzést a társaság.
Twitter: A célcsoport meghatározását

Ki fogja olvasni az üzeneteket? Vajon ügyfelek vagy kilátások? Van-e használni az Ön célcsoportja minden ember, aki Twitter? Vagy ez nem kevés szorzók, amelyek érdekes az Ön számára, hogy aktív Twitter. Az újságírók használata Twitter nagyon erős ma a kutatási eszköz.

Érdekes Twitter üzeneteket gyakran jelenik meg a keresőkben. A tiszta Followerzahl nem fontos. Mit számít, hogy hány szorzók alacsonyabbak. Sikeres akkor, ha az üzeneteket olvasni a megfelelő embereket, és továbbította (retweetable) is.
Keresse tartalom

Ha nincs mit mondani, jöjjön nem olvasók. Relevancia olyan, mint egy e-mail hírlevél a Twitter elsődleges.

Vannak a következő lehetőségeket:

  • Termékek és akciók à la Dell vagy a Lidl
  • Hírek az iparból vagy cége
  • Linkek érdekes honlapok és blogbejegyzések
  • Szakmai gondolatok foglalkozik személyesen
  • Betekintés a személyes tevékenységek

Biztos, hogy bizalmat teremt, ha egy alkalmazott egyszer megismeri, mint az emberek. De vajon egy német cég, hogy foglalkozzon az ilyen ellenőrizhetetlen vállalati kommunikációban? Minden esetben ajánlott, olyan szerkesztői munka, amely világosan meghatározza, hogy ki jogosult a csipog, hogyan, mit. Ha van egy világos cél, és a tartalom létrehozója, meg lehet kezdeni. Hetente többször vagy akár naponta többször, hogy az Ön adatait követői.

Meg lehet vitatni. Nézz vissza gyakran, hogy valaki válaszol neked. Válaszolhat magát nyomja meg a “válasz”, vagy kezdeni egy bejegyzést a nevét, a címzett és véget @ elé. Azt is előre más érdekes hozzájárulást a saját követői. Ehhez nyomja meg a “retweet” vagy üzembe másik “RT”, mielőtt a @.
Feladó

Ki valójában csipog tőled? Öt lehetőség közül választhatunk:

  • Ön, mint egy vállalati Twitter Feed
  • Ha futtatható több hírcsatornák, például a A sajtó, a jelölt vagy a szolgáltatási csatorna
  • Ön névtelen csak a vállalkozás nevét anélkül, hogy az emberek
  • Pont az a vállalati takarmány, twitter mely személyek vannak
  • Ne csipog a cég logóját, de a nevét és fényképét mondani, de egyértelműen, amelyre cég dolgozik.

Twitter: költség becslést

Mennyi erőfeszítést meg a Twitter ér? Ugye írsz valamit naponta tízszer? Akar, és tud válaszolni van minden, őket? Twitter bizonyára sok értelme van, mint egy eszköz, ha hetes csend uralkodik. Magyarázza el a fogalom “életrajz”, amely megjelenik az oldalon.

A legnagyobb költség okozza a megközelítés, hogy az emberek, akik igyekeznek párbeszédet. Egyre több cég engedheti meg magának, hogy megkösse ezt a párbeszédet. A siker nem is annyira egy közvetlen bővültek az eladások, hanem a képminőség további javítása a cég. Az oldalon absolit.de / Twitter számos olyan eszközök, amelyek egyszerűsítik a Twitter használata. Íme egy válogatás:

tweetdeck.com egy jobb áttekintést az asztalon
Ha a cotweet.com több munkavállalót a cég
twitterfeed.com RSS, mint a sajtóközlemények automatikus
mediafunnel.com figyeli kulcsszavak és közzéteszi – mindez egy eszköz

Share

Hozzászólás nem lehetséges.