A közösségi hálózatok és a kereső optimalizálás

Napjainkban egyre inkább teret nyernek a közösségi hálózatok, mint a Google+, a Twitter és a Facebook. Ebben a cikkben szeretném egy kicsit megnézni mennyire van jó vagy éppen rossz hatással ez a látogatottságunkra illetve a kereső optimalizálásra.

Néhány hónapja egy weboldalt egészen pontosan egy blogot vettem elő, amit nem igazán frissített senki hónapokig nem volt rajta új cikk vagy portálmotor frissítés se. A látogatottság megállt havi 10 új látogatónál a visszafordulások aránya 70–80 % volt ezek is inkább a régi cikkekre jöttek de mivel nem volt más értékelhető tartalom ezért mentek is tovább. Jelenleg ezen az oldalon a tendencia közel 1 hónapos munka után havi 200 -300 új látogató és a visszafordulások aránya is lecsökkent 40-50 százalékra.

Lássuk mit is csináltunk az oldallal a háttérben. Kezdetnek beregisztráltunk a lehető legtöbb közösségi weboldalra és elkezdtünk ismerősöket, követőket gyűjteni. Majd napi egy az oldalnak megfelelő cikket posztoltunk és ezeket a cikkeket mindig megosztottuk ezeken az oldalakon. Az eredmény, lassan de elég bíztatóan kezdett látszani, már az első pár cikk után kezdtek jönni a látogatók és a miután egyre többen jöttek és olvasták az oldalt a Google is jobban hozta az oldalt bizonyos kereső kifejezésekre. Egy itteni régebbi cikk hozzászólásaiban is lehet látni, hogy már 2009-ben is volt rá esély,hogy a közösségi oldalak igen nagyban fogják a keresőoptimalizálást befolyásolni. Ez napjainkban, amikor rengeteg ember számára az internetezés kimerül a közösségi oldalakon való „lógásban” be is igazolódik és a tesztem is ezt igazolja. Mert minél több ismerősünk, követőnk van egy ilyen oldalon annál többen olvasnak és ha tetszik nekik a cikkünk,bejegyzésünk akkor azt esetleg megosztják,lájkolják és ezzel még több ember jöhet az adott cikkre ami egyértelműen a forgalom növekedésével jobb találati helyet biztosít a keresőkben.

Azonban nem szabad megfeledkezni a „régi” bevált dolgokról, sem mert hiába jönnek az emberek ezekről az oldalakról, ha weboldalunk tartalma semmit sem ér.

Tehát mint mindig törekedjünk, a folyamatosságra írjunk rendszeresen és jó tartalmú bejegyzéseket, cikkeket. Használjunk megfelelő kulcsszavakat és ha tehetjük osszuk meg minél több közösségi oldalon. Az eredmény szemmel látható lesz.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.