Teljesen átalakult a Google+

 Múlthét Csütörtökön nagy meglepetés érte a Google Plusz felhasználóit, mert átalakult a közösségi hálózat kezelőfelülete.

Megváltozott az oldalon történő navigáció, egyszerű húzással áthelyezhető elemek jelentek meg, és a Társalgó elnevezésű többszemélyes videós csevegő szoba nagyobb hangsúlyt kapott azzal, hogy külön oldalra került.

Mostantól a bal oldalon kell keresni a legfontosabb ikonokat, amikkel a portál más részeire navigálhatunk. Itt érjük el többek között a profiloldalunkat, a fotóinkat, a játékokat és az ismerőseink köreit. Az ikonok sorrendjét saját igényeink szerint megváltoztathatjuk, a legritkábban használt funkciók eltűnnek a “Több” feliratú menüben. Bizonyos ikonoknál további funkciók jelennek, ha föléjük visszük az egérmutatót, a képeknél például így érjük el a fotók hozzáadása parancsot.

Újdonság a Böngészés menüpont, ami a népszerű és felkapott tartalmakat gyűjti össze egy csokorba. Az ismerőseink bejegyzéseit időrendben mutató hírgyűjtemény is átalakult, jobban elkülönülnek egymástól a bejegyzések és az azokhoz tartozó hozzászólások. További újítás, hogy nagyobb fotókat tűzhetünk a profiloldalunkra, és jól látható helyre, jobb oldalra került a csevegő panel.

A Google azt állítja, hogy jelenleg több mint 170 millióan használják a Google Pluszt, de ebben még mindig benne vannak azok a júzerek, akik a Gmailen vagy a Youtube-on keresztül osztanak meg tartalmakat, de nem feltétlenül töltik be magát a Google Plusz oldalt.

Fejlesztők kiakadtak

Használhatóság szempontjából jót tett a változás, ám ha nemcsak a Google Plusz portált vizsgáljuk, hanem a hozzá készített kiegészítőket is, akkor már nem ilyen jó a helyzet. A váratlan váltás több olyan böngésző plugint használhatatlanná tett, amikkel a Google Plusz szolgáltatásait lehet kényelmesen elérni. Mohamed Mansour, akinek a fejlesztéseit több mint két millióan használják, teljesen kiakadt azon, hogy a Google egyáltalán nem jelezte a várható változásokat.

A fejlesztő szerint a Facebook általában biztosít egy átmeneti időszakot, amikor a fejlesztők kipróbálhatják az új rendszer béta verzióját, esetleg javaslatokat tehetnek, de ha nem is tesznek, legalább idejük van alkalmazkodni az új megoldásokhoz.

forrás:index.hu

Share

Hozzászólás nem lehetséges.