Mit tartogat a SEO 2013-ra

Mozgékony év volt a SEO szakmában a 2012-es, csak kapkodtuk a fejünket a sorozatos Google frissítésekre.  Az már biztos, hogy az szakma fejlődése felgyorsult és elkerülhetetlenné vált. Az átalakulás gyanúink szerint jót tesz a SEO iparnak.

Persze idén sem maradt el a SEO temetése, a Google lépései és a tévesen értelmezett technológia tendenciák miatt napvilágot látott néhány pesszimista cikk is. Persze a keresőoptimalizálás idén sem halt meg, viszont az nyilvánvalóvá vált, hogy egyre nehezebb hatásosan foglalkozni vele.

 

Mobil optimalizálás

A magyar weboldalaknál még jellemzően 5% alatti mobil traffic jellemző, ellenben csak idő kérdése, hogy ez az arány elinduljon felfelé. Az USA-ban megtörtént a robbanás, ott már 20-40%-os mobil látogatottságról számolnak be a kollégák.

A mobil kereső optimalizálással tehát számolni kell, de az általános megítéléssel ellentétben azon a véleményen vagyunk, hogy a kérdést nem lehet elintézni azzal, hogy a mobil SEO-ra a megoldás a reszponzív design. A mobil keresési magatartás jelentősen eltérhet a desktopnál szokványostól, ennél fogva lehetnek esetek, amikor a reszponzív design kialakítással nem tudjuk az előnyünkre fordítani a mobil keresési jellegzetességeket, azaz egyénileg változó megoldásokra lehet szükség. Arra lehet számítani, hogy a mobil keresés emelkedésével a mobil SEO is át tekinthetőbb lesz 2013-ban, és túllépünk a kérdéskör leegyszerűsítésén.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.