Keresőoptimalizálás a Gyakorlatban I.

Mióta a keresők léteznek mindig kérdés, hogy mi a jó seo titka. A válasz nem túl egyszerű, de nem is bonyolult. Olyan oldalt, honlapot kell készíteni ami, megfelel a szabályoknak, szabványoknak, amit a kereső oldalak könnyen be tudnak olvasni, de mégis látogató barát. Vagyis a megfelelő kulcsszavak használatával, de mégis értelmes szöveget írjunk, hogy ne csak egy értelmetlen szöveghalmaz legyen az oldalunk, hanem érdekes és estenként érdekfeszítő tartalomhoz jusson az olvasó. Ezen kívül persze rengeteg dolgot kell még a megfelelő illetve a kívánt helyezés elérésének érdekében tennünk. Ha túlságosan azokra a technikai trükkökre koncentrálunk, amelyek a keresők eredménylistájában előnyösebb helyet biztosítanak, nem biztos, hogy a kívánt eredményt fogjuk elérni. A keresőmotor-optimalizálás leginkább arról szól, hogy egy adott webhely a lehető legjobban szerepeljen a keresőmotorokban való megjelenés szempontjából.

Az egyik legfontosabb dolog a megfelelő meta tagok beírása az oldal forrásába a <head>  és a </head> közé ezzel a kis munkával nagyot lendíthetünk az oldalunk látogatottságán persze ezeket jól és az oldalnak megfelelően kell létrehozni. Ha nem tudjuk ezeket önállóan megcsinálni lehet használni esetleg online meta tag generátort is ami elvégzi helyettünk a „piszkos” munkát. Ideális esetben a webhely minden egyes oldalához egyedi fejlécet kell készíteni a jobb optimalizálás elérésének érdekében.

A főoldal fejléce tartalmazhatja a webhely/vállalkozás nevét, valamint olyan fontos információmorzsákat, mint az üzlet címe, legfőbb termékei, vagy ajánlatai. Amikor a felhasználó rákattint az eredményre, hogy megnézze a weboldalt, a fejléc megjelenik a böngésző ablak tetején

Torda Gábor szerint a másik nagyon fontos dolog a weboldal megfelelő elnevezése mivel a keresőkben e név szerint leszünk láthatóak. Mindig törekedjünk arra, hogy olyan fejlécet hozzunk létre, ami pontos információt közöl weboldalunkról/cégünkről. Mindenképp el kell kerülni az olyan információkat, amik nem kapcsolódnak az oldal tartalmához. Kerüljük továbbá az alapértelmezett, vagy ködös kifejezések, mint “Untitled”, vagy “Új oldal 1″ . Ha lehetőségünk van rá inkább minden oldalhoz/aloldalhoz készítsünk egyedi fejlécet. Ez segít a Google-nak, hogy megállapítsa, az oldal miben különbözik a webhelyen található más oldalaktól.

Share

Hozzászólás nem lehetséges.